Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jó és a rossz tündér

 

A  JÓ  ÉS  A  ROSSZ  TÜNDÉR

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két tündér. Az egyik jóra tanította az embereket, a másik rosszra akarta rászedni őket. Egyszer egy éjjel, amikor egy kisfiú aludt, besurrant a szobájába a rossz tündér és azt súgta neki:

-- Kisfiú, holnap, ha mégy iskolába, útközben taposd le az összes virágot a parkokban. -- azzal, mint aki jól végezte dolgát, images.jpgott hagyta az alvó fiút.

Reggel felébredt a kisfiú. Mosakszik, öltözködik, reggelizik, de egész idő alatt arra gondolt, milyen rossz álmot látott az éjjel, de nem emlékszik rá, mi is volt. Amikor kilép a kapun, hogy iskolába menjen, meglátta a gyönyörű virágokat a parkban. Azon nyomban odaugrott és taposta a szebbnél szebb virágokat. Aki látta, mindenki megrökönyödött tettén.

-- Mi történt ezzel a kisfiúval? Hiszen máskor olyan jó szokott lenni! Még soha nem csinált ilyet!

A gonosz tündér pedig éjszakánként egyre több és több embert szedett rá a rossz cselekedetekre. Az emberek nem tudták, mi történt velük.

Hírét vette a dolognak a jó tündér. Rögtön tudta, mi lehet a baj ebben a városban. Elővette varázstükrét és látta, min mesterkedik éjszakákon át a rossz tündér. Ettől kezdve rengeteg dolga akadt. Végig járta a házakat, ahol megjelent a gonosz tündér. Varázsvesszőjével meglegyintette az embereket és így szólt:

-- Legyetek jók!

Másnap senki sem követett el semmi rosszat.images.jpg

A rossz tündér először nem tudta mire vélni az emberek magatartását. hamarosan rájött. Megkereste a jó tündért és kihívta párbajra.

Összecsapott a két tündér. Villogott a varázspálcájuk. A város lakói azt hitték, égi háború van. Hol sötét lett hirtelen, hol meg világos.

Ha a rossz tündér került fölénybe, még a csillagok is elhalványultak. Ha viszont a jó tündér volt erősebb, minden kivilágosodott, ragyogott.

S végül győzelmet aratott a jó tündér. Összetörte a gonosz tündér varázspálcáját és elüldözte. Ettől kezdve az emberek békésen aludtak, nyugodtan ébredtek. Nyílt a sok virág, mert többé senki nem bántotta őket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

magyarorszag petofi utca 12

( bettina betty, 2013.11.26 20:49)

erdekes kis tortenet nekem nagyon tetszett es kisteomnak is .Igaz ez a tortenet vagy csak mese?

Re: magyarorszag petofi utca 12

(kicsi baba, 2013.11.26 20:50)

.........................ha ha............................