Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A  SZORGOS  HANGYÁK

 

          Amilyen picikék a hangyák, olyan szorgalmasak és gyorsak. Fáradhatatlanul futkosnak egész nap ide-oda. Keresgélnek, kutatnak ennivaló után.

Valóságos erődítményt építenek maguknak. Ott él a királynőjük. Odarakják a sok-sok apró, fehér tojásaikat, amiből újabb pici hangyák kelnek ki.

Ha valaki megbolygatja fészküket, idegesen rohangálnak, mindegyik kis hangya felkap egy-egy tojást és féltve próbálják biztonságos helyre menteni. De elszántan meg is támadják a betolakodót.Kép

Egyszer az egyik hangya talált egy, számukra óriási kenyérmorzsát. Izgatottan szaladgált körbe-körbe. Próbálta innen, próbálta onnan megfogni, hogy bevonszolja a várukba a finom falatot.

Húzta, húzta, majd megszakadt a nagy erőlködésben, de hiába, meg sem tudta mozdítani. Erre gondolt egyet és elfutott szélsebesen segítséget hozni.

-- Gyere gyorsan, segíts! -- találkozott össze társával az úton. -- Találtam egy hatalmas ennivalót, egyedül nem bírom el, de ketten erősebbek leszünk.

-- Megyek, megyek. -- válaszolt a másik hangya, s szedték sebesen a lábukat. Még idejében értek oda, mert egy nagy vörös hangya épp el akarta tulajdonítani a morzsát.

-- Ne, te ne! -- kiáltottak rá a hangyák. -- Ez a miénk, mi találtuk.

A vörös hangya, először úgy nézett ki, mint aki nem akarja odaadni a zsákmányt, de úgy döntött átengedi a kis hangyáknak a jogos tulajdonukat.

-- El tudjátok húzni? -- kérdezte őket. -- Mert, ha nem, szívesen segítek.

-- Megpróbáljuk. -- felelték azok és belekapaszkodtak a kenyérmorzsába, de még ketten sem tudták megmozdítani.

Kép -- Elfogadjuk a felkínált segítséget. -- mondták. És a vörös hangya ereje már elég volt, hogy a fészekhez cipeljék.

-- Köszönjük, hogy velünk dolgoztál, hogy megosztottad erődet velünk. Most mi osztjuk meg veled ezt az ennivalót. Gyere, lakmározz velünk.

Jól is laktak mind a hárman és még most is esznek, ha azóta el nem fogyott a morzsa.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.